Agenda

Op deze pagina vindt u de actuele agenda van Stichting Oranjerie Dieren. We hopen u gauw eens te ontmoeten bij een van onze activiteiten.

Bevrijding Dieren

Op 16 april 1945 is Dieren bevrijd. Elk jaar herdenken we dit bij het monument in het Carolinapark, vlakbij de Oranjerie. Dit jaar zal de herdenking op 17 april a.s. om 13.30 uur plaats vinden. Het programma volgt binnenkort. Houdt hiervoor onderstaande agenda in de gaten.

Rita, Rob en Joop

Zondag 12 februari 2023 15.00 -17.00 uur
Rita, Rob en Joop

Zondag 12 februari 2023 om 15.00 uur – toegang gratis

Op 12 februari treden Rita Lusing (zang en gitaar), Rob de Waal (zang en percussie) en Joop Koopman (piano) in de Oranjerie op. Hun grote repertoire is gevarieerd en gaat van jazz tot pop met hier en daar wat Latin en Nederlandstalige luisterliedjes. De muziek bestrijkt een periode van rond de honderd jaar, en zal daardoor bij elke toehoorder herkenning oproepen.

Rattle and Frost

Zondag 9 april 2023 15.00 -17.00 uur
Rattle and frost

Zondag 9 april 2023 om 15.00 uur – toegang gratis

Rattle and frost Sinds 1976 zijn Jan en Wim al samen het duo Rattle and Frost ( Ratering-de Vries ) in die inmiddels 47 jaar is er nogal wat gebeurt. Er zijn diverse platen gemaakt met allemaal eigen repertoire. Geen grote hits geworden, maar wel veel aandacht gekregen op radio en TV. Tijdens optredens worden een aantal van deze nummers uiteraard gespeeld.

Andere nummers die het duo spelen zijn vooral nummers uit de jaren 60-70, en met name repertoire van Simon and Garfunkel, Everly brothers, Crosby, Stils, Nash and Young, John Denver.Kortom “ Het feest de herkenning” In al die jaren zijn er tal van optredens geweest in Nederland, maar vooral het buitenland wist het duo te vinden voor bijzondere gelegenheden. In shows live met grote orkesten, of intiem met twee gitaren, overal was het repertoire passend voor het feest. Zo waren er grote shows in stadions in Duitsland, samen met top acts uit de jaren 60 en 70, en bij de huldiging van het Nederlands voetbal elftal stond het museum plein in Amsterdam enthousiast mee te doen met het optreden van Jan en Wim. Ook tv shows in Duitsland en Frankrijk waren hoogtepunten voor Rattle and Frost. In Nederland waren er de Soundmixshow in 1988, en kortgeleden nog de Voice senior, waar de nodige reacties op kwamen. Zingen met twee gitaren, orkestband, of live met muzikanten, het past allemaal prima bij de sfeer die Rattle and Frost uitstralen tijdens hun optredens. Nog steeds worden de hits van toen, gewaardeerd door het publiek, en mede daardoor zingen Wim en Jan met passie en plezier die oude ouwe hits.

Jasper van Deutekom

14 januari tot 14 maart 2023
Jasper van Deutekom – expositie

Opening zaterdag 14 januari 2023  om  16.00 uur – toegang gratis

Als klassiek geschoold tekendocent heb ik mijn basis in het tekenvak.
Kijken, zien en vertalen van het beeld. De vertaling van het gekozen onderwerp, gevangen in een foto, is in mijn hoofd al ontstaan.
Vaak is het een momentopname, een snapshot, een impressie. De toevalligheid van de compositie maakt de momentopname nog sterker. Ik ben een romanticus, kijk om mij heen en zie beelden die geschilderd moeten worden. “Keus voor het onderwerp is geraakt worden door het moment.

 

Ik ben sinds 2018 zelfstandig kunstenaar en werk vanuit mijn atelier in Arnhem. Hier geef ik ook schilderlessen.
Mijn inspiratie haal ik uit de dagelijkse wereld om mij heen. Mijn schilderstijl bevindt zich op het grensvlak tussen Impressionisme en realisme. Hoewel opgeleid tot tekendocent, (30 jaar voor de klas) heb ik de afgelopen 20 jaar via trial & error, soms intuïtief keuzes makend en vooral heel goed kijkend schilderen geleerd en mijn eigen stijl ontwikkeld. Mijn onderwerp keuzes zijn divers waarbij ikzelf de verbindende factor ben. Dat is mijn kijk op de wereld om mij heen.

‘Jasper van Deutekom gebruikt voor zijn schilderijen de afbeelding als uitgangspunt om de relatie vast te leggen tussen de mens en zijn omgeving. Hij lijkt in zijn schilderijen niet uit te gaan van de harmonie in de relatie maar geeft het onderwerp eerder vragen mee. Naar wie of wat wordt er gekeken, waar wordt op gewacht, wat is er gebeurd of gaat gebeuren ………. ‘

‘Dit alles doet hij met speelse precisie. Alles is herkenbaar maar tegelijkertijd verraadt hij niet het hele verhaal. Wat aandacht moet krijgen krijgt aandacht. Hij is in staat om een wereld te creëren die de toeschouwer een duw geeft in een richting die hij/zij zelf mag bepalen.’ (Citaat H.Tietema, Galerie in de Kerkstraat, Arnhem)

Vertegenwoordigende Galeries:
Galerie Kunst of Art. Zutphen, Laag Keppel
Galerie in de Kerkstraat. Arnhem
Grachten Galerie. Utrecht

17 april 2023
Herdenking bij het monument in het Carolinapark

Maandag 17 april 2023  om  13.30 uur – toegang gratis

Programma volgt binnenkort.