Agenda

Op deze pagina vindt u de actuele agenda van Stichting Oranjerie Dieren. We hopen u gauw eens te ontmoeten bij een van onze activiteiten.

De maandelijkse muziekmiddag wordt u gratis aangeboden door De Oranjerie Dieren en de Vrienden van de Oranjerie Dieren.

Bevrijding Dieren

Op 16 april 1945 is Dieren bevrijd. Elk jaar herdenken we dit bij het monument in het Carolinapark, vlakbij de Oranjerie. Dit jaar zal de herdenking op 17 april a.s. om 13.30 uur plaats vinden. Het programma vind je hier.

Jazzband Ben Martin

Vanaf vrijdag 1 november 2023 – tijdens openingstijden

Even voorstellen ik ben Ruud Rous, geboren in Amsterdam (1958) en momenteel woonachtig in Arnhem. In Arnhem heb ik mijn middelbare schoolopleiding gevolgd op de grafische school. Door de omstandigheden kon ik na deze opleiding geen werk vinden, dit is medio 1975, er was te veel tumult in de grafische wereld. Door scholing ben ik in de techniek terechtgekomen en heb dit met veel plezier gedaan.

Medio 2009 ben ik weer gaan schilderen, eerst voor mezelf en, omdat er vragen kwamen van “kun je iets voor mij maken”, ben ik gaan exposeren. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor Roy Lichtenstein, en geïnspireerd door zijn stijl (Popart) ben ik mij hierin gaan specialiseren. voorkomend zijn het gezichten die ik uitvergroot en laat spreken met veel kleurgebruik. Popart is een stroming in de moderne kunst. Bekende namen zijn onder anderen, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, David Hockney en Jasper Johns.
Bezoek ook eens www.ruudrouspopart.com veel plezier.

Velvet Jazz Players

Zondag 12 november 2023 15.00 -17.00 uur
Velvet Jazz Players

Zondag 12 november 2023 om 15.00 uur – toegang gratis

De Velvet Jazz Players een formatie die bestaat uit:
Gitaar- Victor Macarév
Toetsen-Herbert Bos
Drums-Peter C. v. Veen
Zang-Annemieke Huetink
Basgitaar/zang-Peter Wolters

Deze musici willen de oude jazz standaards weer nieuw leven inblazen voorzien van een modern sausje.

Sonny Griffin

Zondag 10 december 2023 15.00 -17.00 uur
Sonny Griffin

Zondag 10 december 2023 om 15.00 uur – toegang gratis

Met meer dan 30 jaar en vele duizenden optredens ervaring kan je Sonny Griffin (1966) gerust een gelouterd muzikant noemen. Sonny’s muzikale roots liggen in de soul en r&b van artiesten als Stevie Wonder, Bill Withers en Marvin Gay, maar door de jaren heen heeft Sonny Griffin een breed en uitgebreid repertoire opgebouwd, van 60’s tot recente hits, van easy-listening tot disco, pop, reggea, rock&roll, dance en meer.

Sonny begon op zijn 18e met optreden in cafe’s en op feesten, en speelde de afgelopen decennia in verschillende formaties op de meest uiteenlopende gelegenheden, van kroegen tot festivals, bruiloften tot bedrijfsfeesten, cruiseschepen, vakantieresorts en veel meer, in Nederland en ver daarbuiten.

Tegenwoordig treedt Sonny Griffin vaak op als solo-artiest, met begeleiding van backingtracks die hij zelf maakt en opneemt.
Naast de optredens schrijft en produceert Sonny Griffin ook zijn eigen nummers. In 2000 kwam de cd SOULSHADOWS uit, in 2006 A NEW DAY, een nieuwe cd is al enige tijd in de maak en zal volgend jaar uitkomen.