Agenda

Op deze pagina vindt u de actuele agenda van Stichting Oranjerie Dieren. We hopen u gauw eens te ontmoeten bij een van onze activiteiten.

De maandelijkse muziekmiddag wordt u gratis aangeboden door De Oranjerie Dieren en de Vrienden van de Oranjerie Dieren.

Jazzband Ben Martin

Vanaf 25 februari 2024 – tijdens openingstijden

Renneke van der Linden (Pakistan ,1968) schildert al jaar en dag met plezier van reizen, mens en dier. 
Voor de expositie bij de Oranjerie op de Hogestraat 9A te Dieren bracht ze dan ook een flink aantal dierenschilderijen met zich mee, verder van haar geboorteland Pakistan en reizen die haar inspireerden, zoals naar Cuba (de sinaasappeloogst) en Kenia (zebrapad) en de Moezel (Dl) en Frankrijk, maar ook van nog dichter bij huis zoals de vijver achter het huis en de dieren thuis (honden, katten) 

In de Oranjerie hangt het werk gedurende de maanden maart, april en mei, met een feestelijke opening op 25 februari in de middag, hopelijk met muzikale omlijsting . De openingstijden van de uitspanning in het prachtige parkje vlakbij het station zijn van 10.00 H tot 18.00 H, van woensdag t/m zondag, en het werk is te koop, vraag bij de bar naar de prijslijst en informatie over de overhandiging van het desgewenste schilderij.           

Sonny Griffin

Zondag 14 april 2024 15.00 – 17.00 uur
BoOM

Zondag 14 april 2024 om 15.00 uur – toegang gratis

Meet BoOM

BoOM (Band of Older Men) heeft haar muzikale hart verpand aan de Ierse Folkmuziek, maar schuwt een klein uitstapje naar de Shanty zeker niet. Deze “zeemansliederen” worden in Ierland veelal A capella gezongen en zijn in de Ierse Pubs dan ook veelvuldig te horen. Een aanzienlijke deel van het repertoire van BoOM kan onder de categorie protestsongs worden geschaard. Omdat de teksten veelal zo oud zijn, betreft het vaak een aanklacht tegen de eeuwenlange Engelse overheersing in Ierland. Daarnaast gaat BoOM de ballades en typische Ierse dansmuziek ook niet uit de weg!

BoOM bestaat uit de leden:
Hans van Uhm; Zang, (tenor)banjo en gitaar
Gerard Geerken; Zang, gitaar en accordeon
Ben Oldenbeuving; Zang, gitaar en tin whistle
John ten Kate; Zang en basgitaar
Jan Bouwman; Geluid en management

Bevrijding Dieren

Op 16 april 1945 is Dieren bevrijd. Elk jaar herdenken we dit bij het monument in het Carolinapark, vlakbij de Oranjerie. Dit jaar zal de herdenking op 16 april a.s. om 13.30 uur plaats vinden.

Graag nodigen wij u en de inwoners van Dieren e.o. hierbij uit om de 79e herdenking van de bevrijding van bij te wonen.
Deze start dinsdag 16 april 2024 om half twee.

Medewerking aan deze herdenking Bevrijding van Dieren e.o. in het Carolinapark door leerlingen van de Kon. Emma school, Keep them Rolling, Dierens Mannenkoor, Veteranen, Oranje Stichting Dieren, Harry Leeman en De Buurtschap van Dieren.

Namens het college zullen Burgemeester C. van Eert en dorpswethouder Dieren wethouder Klomberg zullen bij deze herdenking aanwezig zijn. Burgemeester van Eert zal de toespraak namens het College houden. Adjudant L.R. van der Most zal namens de Veteranen Gemeente Rheden spreken. Waarna de leerlingen zelf gemaakte gedichten gaan voordragen.

De Last Post zal Wouter Dijkerman (10 jaar) lid van Dierens Harmonie dit signaal op trompet blazen.

Kransen en bloemstukken worden door vertegenwoordigers van de Gemeente Rheden, Dierense Oranje Stichting, De Buurtschap van Dieren, leerlingen van de OBS Kon. Emma school, Stichting Vrienden van de Oranjerie en Veteranen Gemeente Rheden bij het oorlogsmonument gelegd.

De leerlingen worden om 13.15 uur door een motor en/of militair voertuig van Keep them Rolling van school opgehaald.

Een ieder is van harte welkom om deze herdenking bij te wonen.

Organisatie is in handen van Stichting Vrienden van de Oranjerie Dieren.

Het hele programma is hier te vinden.

Sonny Griffin

Zondag 12 mei 2024 15.00 -17.00 uur
Funked Up

Zondag 12 mei 2024 om 15.00 uur – toegang gratis

Funked Up is een 8-koppige Jazz/funk band. We spelen composities uit de funk, jazz en soultraditie van de jaren ’60 en ’70, ook schrijven we zelf nummers en hebben zo een heel gevarieerd repertoire.
Deze prachtige band komt uit de omgeving Dieren, Arnhem en maakt van elk evenement een feestje.

Sonny Griffin

Zondag 9 juni 2024 15.00 -17.00 uur
Jazzband Ben Martin

Zondag 9 juni 2024 om 15.00 uur – toegang gratis

Ben Martin is de naam van een jazzband uit Dieren en omgeving. Een bigband is het (nog) niet helemaal, maar de bezetting mag er desondanks zijn: een drie man tellende ritmesectie (drums, bas, piano), een zangeres, een trompettiste, een tromboniste twee altsaxofonisten, twee tenoristen, en een baritonsaxofonist.

Bandleider en topsaxofonist Miguel Martínez heeft met de enthousiaste musici een behoorlijk repertoire opgebouwd. De band heeft inmiddels op tal van podia succesvolle optredens afgeleverd. Ook in de Oranjerie komt Ben Martin graag.

Op het repertoire staan stukken van onder anderen Duke Ellington, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Sonny Rollins en Charlie Parker. Ook latinjazz wordt niet geschuwd. De bandleden genieten van samen musiceren en kijken altijd enorm uit naar optredens. En… er mag gedanst worden!

De naam van de band is een eerbetoon aan een legendarische Amerikaanse saxofonist wiens naam in de vergetelheid dreigt te raken. Ten onrechte, want Ben Martin leeft! Kom maar luisteren…

Jazzband Ben Martin

Zondag 14 juli 2024 15.00 -17.00 uur
No Cigar Blues Band

“No Cigar Blues Band’ brengt een repertoire dat bestaat uit pur sang blues nummers maar ook alles wat zich aan de randjes van het blues genre bevind waardoor er een zeer gevarieerde playlist is ontstaan van heerlijke songs van “Ruthie Foster” tot “Eric Clapton” en van “Ian Moore” tot “Joe Bonamassa”
No Cigar bestaat uit vier geroutineerde muzikanten die elk nummer samen uitvoeren met daaronder een eigen handtekening waardoor het altijd fris en verassend blijft.

De No Cigar Blues Band bestaat uit 4 personen.

1. Marcel – Drums
Marcel is rond zijn 20e begonnen met drummen en meteen al in allerlei bands terecht gekomen waar hij van eigen nummers tot covers in verschillende genres (maar voornamelijk in de “oude en nieuwe” pop-, funk- en soul hoek) speelde.
Sinds hij bij “No Cigar” de band verrijkt met zijn groovy beats heeft Marcel kennis gemaakt met de blues.

2. Goos – Bas
Nadat Goos in een tweetal rock bandjes had gespeeld kreeg hij een uitnodiging om bij een regionale top band met de naam SURINETHS te spelen.
Na een korte inspeel tijd stond hij al regelmatig op grote podia te spelen met deze band en na vele jaren hebben de bandleden samen besloten om de band op te heffen.
Na ruim 30 jaar niet meer gespeeld te hebben kwam Goos een buurman (die uiteindelijk een goede vriend is geworden) tegen die met een gitaar koffer in de lift stond en na een leuk gesprek gehad te hebben zijn ze samen een keer gaan spelen en dat klikte zo goed dan na enkele maanden zij samen de band “No Cigar” hebben opgericht.
Na enkele jaren vele wisselingen van bandleden ondergaan te hebben is “No Cigar” nu klaar om met z’n viertjes kleine en grote podia op te gaan met een erg leuk repertoire.

3. Mike – Keys/Zang
Mike is de Maestro van de band en heeft zijn hele leven niets anders gedaan dan optreden op podia over de hele wereld.
Mike is een internationaal georiënteerde zanger, componist en tekstschrijver en genoot een brede klassieke opleiding als dirigent en arrangeur.
In de jaren 70 & 80 maakte hij een aantal elpees met internationale inhoud en invloeden.
Als sessie muzikant stond hij o.a. met Joe Cocker op de planken.
In 1982 stond Mike als leider met de toen populaire formatie “SUNSET” in het voorprogramma van de Europese tour van Gloria Gaynor.
Ruim tien jaar geleden begon hij met componeren, in samenwerking met de legendarische Amerikaan Tommy Hunt een van ”The Flamingos”van de jaren ‘60.
Hun composities worden uitgebracht en opgenomen door de bekende Amerikaanse uitgeverij “Three Degrees Inc.”.
Begin jaren ‘90 maakte Mike deel uit van het toen succesvolle duo Silk & Lace heeft als producer het fantastische project “Song For Freedom” uitgebracht waarvan opbrengst was bestemd voor de slachtoffers van de opstand in Roemenië.
Zijn samenwerking met de bekende Amerikaanse zangeres Donna Lynton heeft als resultaat een aantal noemenswaardige single CD producties waaronder de succesvolle “Tears On My Pillow”, en een indrukwekkend duet met de titel “Time”.
De “Piano Show” van Donna en Mike was een groot aantal jaren een van de beste “Easy Listening” Acts van Nederland
Zijn appearences met grote internationale namen zoals Engelbert Humberdink, Johnny Logan en de briljante Hollandse zangeres Erikah Karst zijn hoogtepunten in zijn carrière tot nog toe.
Ook heeft Mike vele “Close-up” optredens gedaan zoals bij de Holland Casino lounges, Grand Cafés en Pianobars.
Door zijn Griekse afkomst is hij ook bezig met Griekse populaire muziek en hij treed op Zowelin Nederland als in de rest van Europa.
De laatste jaren maakt Mike deel uit van de “NoCigar” Blues Band waar hij Fender Rhodes, Piano en Hammond Speelt en ook meerdere songs vocaal ten gehore brengt.

4. Dennis -Gitaar/Zang
Dennis is ooit in zijn tienerjaren begonnen op akoestische gitaar en heeft uiteindelijk zo’n 25 jaar geleden de elektrische gitaar ontdekt en begon al vrij snel met vintage rock nummers en uiteindelijk kwam hij terecht bij de Blues waar hij vond wat hij zocht maar door de jaren heen bleef het bij thuis spelen en op kleine intieme feestjes met familie en vrienden.
Toen Dennis in Singapore een kleine studio begon waar hij vooral met veel beginnende bandjes opnames maakte voor onder andere promotie materiaal en EP’s begon het te kriebelen en is hij meer in het openbaar gaan spelen bij onder andere de Singapore Blues Club.

Toen Dennis terugverhuisde naar Nederland kwam hij Goos tegen die zijn buurman bleek te zijn en zijn na een paar keer samen gespeeld te hebben de “No Cigar Blues Band ”begonnen wat het begin van een groot en geweldig avontuur bleek te zijn.

Sonny Griffin

Zondag 11 augustus 2024 15.00 -17.00 uur
Burt Meyer & Friends

Zondag 11 augustus 2024 om 15.00 uur – toegang gratis

Sonny Griffin

Zondag 8 september 2024 15.00 -17.00 uur
Garden State

Zondag 8 september 2024 om 15.00 uur – toegang gratis

“Horn bands are dead”, zei de A&R manager tegen Southside Johnny en Steven Van Zandt, als uitleg waarom het label hun album niet zou gaan promoten. Uiteraard en gelukkig gingen de mannen gewoon door. Samen met Bruce Springsteen maakten Southside en Miami Steve een groot aantal klassieke songs. Vooral live gespeeld in de stijl die Jersey Shore  Sound genoemd zou gaan worden: geen danspasjes, geen moeilijke lichtshow, geen videoprojecties, maar wel twee uur lang een mix van soul, rock, blues in een wall of sound.

Garden State speelt  nummers van Springsteen en Van Zandt in een eerbetoon aan Southside Johnny and the Asbury Jukes. Uiteraard in complete bezetting met vijf man/ vrouw sterke blazerssectie. Rock ‘n’ roll, onversneden, blue collar, rechtstreeks vanuit New

Jersey, the attitude capitol of the world.

https://www.gardenstate.nl/
https://www.facebook.com/gardenstatearnhem

Zondag 13 oktober 2024 15.00 -17.00 uur
Golddiggers

Zondag 13 oktober 2024 om 15.00 uur – toegang gratis

Sonny Griffin

Zondag 10 november 2024 15.00 -17.00 uur
Han Lebbink

Zondag 10 november 2024 om 15.00 uur – toegang gratis

Vanaf zijn 18e treedt Han al op in cafés en op feesten. Hij speelde als beroepsgitarist door het hele land bij bekende top 40- en coverbands in discotheken en feestzalen, waarbij diverse artiesten werden begeleid. Tegenwoordig treedt Han vaak op als soloartiest. Het uitgebreide repertoire loopt van de jaren 60 tot nu: ‘pop-klassiekers en hedendaagse hits in een semi-akoestisch jasje’.

De bekendste songs van the Eagles, Beatles, Police, de Dijk en Queen, om maar eens iets uit het repertoire te noemen, maar ook Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen en Guus Meeuwis. Nummers die bij een zeer breed publiek aanslaan en zorgen voor een gezellige sfeer bij vele gelegenheden (verjaardag, tuinfeest, terras, jubileum, kroegfeest, huwelijk, diner, huiskamerfeest, …). Juist die veelzijdigheid vindt hij leuk: “Zo sta ik in een kroeg ‘Oasis’ te spelen, wordt ‘Sweet Caroline’ meegezongen bij een 21-party of speel ik op een terras nummers van ‘Simon & Garfunkel’.

Veel gehoorde opmerkingen zijn:

  • “wat een veelzijdig repertoire”
  • “fijn, dat je nog met elkaar kunt praten”
  • “hij speelt maar door, zonder pauzes!”

info:

Zondag 8 december 2024 15.00 -17.00 uur
Zangkoor

Zondag 8 december 2024 om 15.00 uur – toegang gratis